Tips
Beste tips voor u op rij gezet, zodat u precies weet wat u moet doen.
Tips: Verkoop sieraden
Waarom tips om uw sieraden te verkopen? Door middel van tips om uw sieraden te verkopen, informeert Goudaankoop u waarop u dient te letten bij het verkopen van uw kostbare goederen, zoals sieraden, munten en baren van goud of zilver. Veel wisselkantoren en opkopers maken misbruik van het feit dat de meeste mensen niet weten wat hun gouden sieraden waard zijn. Vooral oudere mensen, die niet bekend zijn met het internet, zijn hier de dupe van. Deze wisselkantoren en opkopers betalen ver onder de waarde van gouden sieraden. Deze bedrijven adverteren heel veel en zullen altijd op pagina één van de Google zoekresultaten te vinden zijn. Malafide opkopers zijn makkelijk te herkennen doordat zij niet de prijzen noemen op hun site, zij hebben wat te verbergen. U wordt door hen niet geïnformeerd hoe u zelf de waarde van uw gouden sieraden kunt bepalen. Zij zullen u ook niet adviseren om de aangeboden inkoopwaarde van uw gouden sieraden te vergelijken met andere opkopers.
Goudaankoop betaalt gegarandeerd de hoogste prijs voor al uw sieraden, munten of baren van goud, zilver of platina en helpt u graag om de waarde van uw goederen voor u inzichtelijk te maken.
1. Ken de waarde van uw goederen
Om er zeker van te zijn dat uw goederen eerlijk getaxeerd worden en u een eerlijke prijs krijgt voor uw sieraden is het van belang om de waarde van uw goederen te kennen voordat u deze verkoopt. Met een loep of een vergrootglas kunt u zelf de keurtekens op uw sieraden of voorwerpen zoeken, die het gehalte aangeven. Wanneer het gehalte en het gewicht van uw sieraden bekend zijn, vult u het gewicht per gehalte in op onze calculator. U ziet meteen de inkoopwaarde van uw gouden sieraden en munten.
Indien u moeite heeft met het vaststellen van de gehaltes of het gewicht van uw sieraden, kunt u dit door een juwelier of goudopkoper laten bepalen. Voelt u zich niet verplicht om meteen uw sieraden of goederen te verkopen. Vergelijken loont.
2. Verlies uw goederen niet uit het oog
Wanneer het bedrijf waar u uw sieraden te koop aanbiedt op een eerlijke manier werkt, zal deze er geen moeite mee hebben om transparant te zijn.
Waar u altijd op dient te letten:
- Zorg ervoor dat uw goederen altijd onder uw toezicht getoetst, gesorteerd en gewogen worden.
- Kijk altijd mee op de weegschaal om het gewicht te controleren.
- Vraag altijd naar de berekening van de aangeboden inkoopwaarde, het gewicht in aantal grammen en de prijs per gram.
- Vergelijk de inkoopwaarde bij meerdere opkopers
Er zijn diverse soorten opkopers van goud, zilver, munten en diamant. Bij uw juwelier dient u meestal iets terug te kopen of u krijgt een tegoedbon voor de goederen die u verkoopt. De tegoedbon dient u dan weer bij dezelfde juwelier te besteden. Een juwelier is niet altijd een specialist voor het opkopen van sieraden en zal doorgaans meer kosten hebben om uw ingekochte sieraden te laten verwerken. Deze kosten worden door u betaald, waardoor u minder ontvangt bij het verkopen van u sieraden.
3. Vergelijk de inkoopwaarde bij meerdere opkopers
Wisselkantoren en opkopers maken misbruik van het feit dat de meeste mensen niet weten wat hun gouden sieraden waard zijn. Deze bedrijven adverteren heel veel en zullen altijd op pagina één van de Google zoekresultaten te vinden zijn. De hoge advertentiekosten worden bij u in rekening gebracht. De wisselkantoren en opkopers betalen ver onder de waarde van gouden sieraden.
Mobiele opkopers zijn meestal opkopers die rondrijden in bussen of goud opkopers die diverse locaties afhuren en een inkoop middag organiseren. Mobiele opkopers hebben doorgaans ook meer kosten. Deze kosten worden terugverdiend op wat u bij deze mobiele opkopers verkoopt. Bij een mobiele opkoper ontvangt u altijd minder voor uw goederen.
U doet er verstandig aan om de inkoop waarde van uw goederen te vergelijken bij meerdere goudopkopers. Dit kost u moeite, maar kan u tot honderden euro’s extra opleveren.
Tips: Sorteren en wegen
Om er zeker van te zijn dat u de juiste prijs krijgt voor uw sieraden, munten of baren van goud of zilver, dient u eerst zelf te onderzoeken wat de waarde is van uw kostbaarheden. Goudaankoop betaalt gegarandeerd de hoogste prijs voor al uw sieraden, munten of baren van goud, zilver of platina en helpt u graag om de waarde van uw goederen voor u inzichtelijk te maken.
Het gehalte van een sieraad geeft het percentage puur goud of zilver aan. De gehaltes van goud worden uitgedrukt in karaat. Puur goud is 24 karaat. Eén karaat is 1/24ste deel puur goud. Om het goud gehalte van een sieraad te bepalen kan je het aantal karaat delen door 24. Zo is 14 karaat goud 14/24ste, gelijk aan 585/1000ste of terwijl 58,5% goud. Om tot een percentage van 100% te komen voor 14 karaat(58,5%), wordt er een percentage van 41,5% aan andere metalen toegevoegd. Dit is meestal een combinatie van zilver en koper. Het toevoegen van koper en of zilver aan het goud wordt ook wel legeren genoemd.14 karaat goud wordt dus ook een legering genoemd. Hoe hoger het karaat, des te hoger het percentage puur goud.
Gouden en zilveren sieraden zijn in de meeste gevallen voorzien van keurtekens. Keurtekens zijn stempels die het goudgehalte of zilvergehalte waarborgen. In Nederland is het verplicht om de sieraden te laten keuren voordat ze verkocht worden. De keurtekens zijn soms na slijtage of het vermaken van een sieraad niet meer zichtbaar.
Met het blote oog, een vergrootglas of met loupe kijkt u naar de keurtekens op uw sieraden die het gehalte aangeven. Ook kunt u een foto maken met uw mobiel van de keurtekens op uw sieraad en vervolgens kunt u de foto vergroten om de keurtekens af te lezen.
Voor een prijsberekening van de inkoopwaarde uw sieraden weegt u de verschillende gehaltes apart. U kunt dit wegen op een digitale keukenweegschaal of in een gesloten envelop bij het postkantoor. Neem ook een leeg envelop mee naar het postkantoor en weeg dit ook. Het gewicht van de envelop met de sieraden minus het gewicht van de lege envelop is het netto gewicht van uw sieraden. U kunt de verschillende gehaltes in verschillende enveloppen doen om het gewicht per karaat te bepalen. Vul de gewichten per gehalte in op onze calculator. U ziet meteen de hoogste prijs die Goudaankoop voor uw sieraden betaalt.
Tips: Waarde van uw sieraden berekenen
Bereken eerst wat uw sieraden waard zijn en vergelijk dan de prijs bij meerdere opkopers, voordat u uw gouden of zilveren sieraden verkoopt. Om er zeker van te zijn dat u de juiste prijs krijgt voor uw sieraden, munten of baren van goud of zilver dient u eerst zelf te onderzoeken wat de waarde is van uw kostbaarheden. Goudaankoop betaalt gegarandeerd de hoogste prijs voor al uw sieraden, munten of baren van goud, zilver of platina en helpt u graag om de waarde van uw goederen voor u inzichtelijk te maken.
Om de waarde van uw gouden sieraden te berekenen dient u eerst het gewicht en de gehaltes van uw gouden sieraden te bepalen. Lees hierboven meer over het sorteren en wegen van gouden sieraden.
Nu het gewicht en de gehaltes van uw sieraden bekend zijn, vult u het gewicht per gehalte in op onze calculator. U ziet meteen de inkoopwaarde van uw gouden sieraden en munten.
Het gehalte van een sieraad geeft het percentage puur goud of zilver aan. De gehaltes van goud worden uitgedrukt in karaat. Puur goud is 24 karaat. Eén karaat is 1/24ste deel puur goud. Om het goud gehalte van een sieraad te bepalen kan je het aantal karaat delen door 24. Zo is 14 karaat goud 14/24ste, gelijk aan 585/1000ste of terwijl 58,5% goud. Om tot een percentage van 100% te komen voor 14 karaat(58,5%), wordt er een percentage van 41,5% aan andere metalen toegevoegd. Dit is meestal een combinatie van zilver en koper. Het toevoegen van koper en of zilver aan het goud wordt ook wel legeren genoemd.14 karaat goud wordt dus ook een legering genoemd. Hoe hoger het karaat, des te hoger het percentage puur goud.
Gouden en zilveren sieraden zijn in de meeste gevallen voorzien van keurtekens. Keurtekens zijn stempels die het goudgehalte of zilvergehalte waarborgen. In Nederland is het verplicht om de sieraden te laten keuren voordat ze verkocht worden. De keurtekens zijn soms na slijtage of vermaken van een sieraad niet meer zichtbaar.
-- -- ----, --:-- uur |
---|