BEL ONS (070) 322 03 71
Hoogste prijsgarantie, al 25 jaar
Direct uitbetaald in een afgescheiden loket
Uitgeroepen tot de beste Goudopkoper
-- -- ----, --:-- uur

Goud of munten verkopen?

Bereken wat het u gaat opleveren!

Hoogste prijsgarantie en direct geld, ruim 25 jaar


Afgescheiden loket: Veilig, vertrouwd en discreet


Uitgeroepen tot de beste Goudopkoper

Oud goud prijs

Als u sieraden of gouden voorwerpen wilt verkopen, is de oud goud prijs natuurlijk erg belangrijk. Wat brengen uw sieraden of munten op? De term ‘oud goud’ klinkt misschien niet zo positief. U zou kunnen denken dat het om goud van een mindere kwaliteit gaat. Toch is dat niet het geval. Oud goud, of sloopgoud, is de naam voor gouden sieraden of voorwerpen, die niet meer gedragen of gebruikt worden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een kapotte armband, een ring die u nooit draagt of een gouden erfstuk dat u niet mooi vindt. Oud goud is nog steeds waardevol. Daarom krijgt u bij de verkoop van oud goud dezelfde prijs als wanneer u nieuw goud verkoopt. Goudaankoop biedt u gegarandeerd een eerlijke prijs voor uw oud goud.

Hoe wordt de oud goud prijs bepaald?

De waarde van oud goud is gelijk aan de waarde van nieuw goud. Het materiaal blijft immers hetzelfde. De prijs van goud wordt bepaald door de vraag en aanbod van goud. De goudkoersen wisselen voortdurend. Daarom is de oud goud prijs steeds anders. Op het moment dat u uw goud verkoopt, wordt de meest actuele goudkoers gebruikt om de prijs te berekenen. Er zijn twee aspecten, die de waarde van uw oud goud bepalen. Ten eerste is het goudgehalte van uw sieraad of voorwerp belangrijk. Dit gehalte wordt uitgedrukt in karaat. Daarnaast telt het gewicht van het goud mee. Op basis van deze twee gegevens én de actuele goudkoers wordt de oud goud prijs bepaald.

Wat is oud goud eigenlijk?

Oud goud is een verzamelnaam voor allerlei sieraden en voorwerpen van goud. Hierbij kunt u onder andere denken aan ringen, oorbellen, kettingen, broches en hangers. Maar ook gouden piercings, munten, penningen en zelfs gouden tanden en kiezen zijn geschikt voor de verkoop. Daarnaast kunt u goudbaren, kleine blokjes goud, bij ons aanbieden. Heeft u nog oud goud in uw kast of kluis liggen, waar u al jaren niets mee doet? Dan bent u altijd welkom bij Goudaankoop om uw goud voor een eerlijke prijs te verkopen.

Het berekenen van de waarde

Om de waarde van uw oud goud te berekenen, wordt een eenvoudige som gemaakt. Het totaalgewicht van het goud wordt vermenigvuldigd met de goudprijs per gram per karaat. Als u een gouden munt van 40 gram wilt verkopen met een goudwaarde van 14 karaat, is de waarde 40 keer de goudprijs per gram voor 14 karaat. Op die manier berekent u snel wat uw oud goud waard is. Heeft u gouden sieraden of voorwerpen die u wilt verkopen? Dan is het zeker de moeite waard om de prijs hiervan te laten berekenen.

Wat is 14 karaat goud?

De meest voorkomende goudsoort in Nederland is 14 karaat goud, ook wel goudgehalte 585 genoemd. Karaat geeft aan uit hoeveel procent zuiver goud het sieraad of voorwerp bestaat. Het hoogste is 24 karaat goud. Dat betekent dat er 100% fijn goud is gebruikt. Toch zijn er geen sieraden van 24 karaat goud te vinden. Goud is namelijk een zacht materiaal. Daarom wordt het altijd gemengd met andere metalen om het te kunnen verwerken tot een sieraad of voorwerp. Een sieraad of voorwerp van 14 karaat goud bestaat uit 58,5% fijn goud. De kleur van het goud kan verschillen. Zo zijn er sieraden en voorwerpen van geelgoud, witgoud en rosé goud.

Is uw oud goud echt goud?

Soms is het lastig om echt goud van namaak goud te onderscheiden. Kijk daarom goed of uw gouden sieraad of voorwerp een keurmerk heeft. Daarbij wordt ook het goudpercentage vermeld. In een sieraad van 14 karaat goud, hoort dus 585 te staan. Een goed vergrootglas kan u helpen bij het lezen van het keurmerk. Kunt u geen keurmerk vinden of twijfelt u aan de echtheid ervan? Laat uw gouden sieraad of voorwerp dan testen. Als een sieraad veel gedragen is, kan het keurmerk uitgesleten zijn. Daarnaast kan het ook uit het buitenland komen en geen geldig Nederlands keurmerk dragen. Bij Goudaankoop helpen we u graag de prijs van uw oud goud te bepalen.

Wat maakt goud zo bijzonder?

Goud is sinds mensenheugenis een waardevol en bijzonder materiaal. Al in de oudheid werd het gebruikt om mee te betalen en om sieraden van te maken. Door de eeuwen heen is goud belangrijk gebleven. Denk bijvoorbeeld aan de barokperiode waarin veel bladgoud werd gebruikt voor versieringen in kerken en belangrijke gebouwen. Goud is een uniek natuurproduct. Het kan niet door mensen nagemaakt worden. Daarnaast kost het veel tijd en geld om goud te winnen. Het aanbod van goud op de markt is altijd lager dan de vraag naar goud. Daarom heeft goud een veel hogere waarde dan andere metalen.

Waarom zijn gouden sieraden zo populair?

Bij bijzondere gelegenheden horen meestal gouden sieraden. Denk bijvoorbeeld aan gouden trouwringen bij een huwelijk, een gouden armband als geboortegeschenk of een gouden horloge ter gelegenheid van een jubileum. Blijkbaar wordt er aan goud een speciale betekenis toegekend. Dat komt vooral door de unieke kleur van goud en de warme glans die het geeft. Goud is een edelmetaal dat altijd goed blijft. Het roest niet en verandert niet onder invloed van zuurstof en water. Daarom blijft het waardevol, ook als het ouder wordt.

Oud goud verkopen voor een eerlijke prijs

Wilt u oud goud verkopen? Breng dan een bezoek aan Goudaankoop, zodat wij het voor u kunnen testen en wegen. Daarna bepalen wij de waarde op basis van de actuele goudkoers. U krijgt altijd een eerlijke oud goud prijs. Goudaankoop is een gerenommeerd en betrouwbaar adres met een uitstekende service. Ons bedrijf is onderdeel van gediplomeerd juweliersbedrijf Goudservice. Wij hebben altijd een gecertificeerd expert voor u klaar staan. Uw privacy vinden we erg belangrijk. Daarom ontvangen wij u in een afgescheiden loket. Daar kunt u uw goud tonen en, als u dat wilt, direct aan ons verkopen.

Gouden sieraden of voorwerpen verkopen voor de juiste oud goud prijs

Wij ontvangen u graag voor de verkoop van uw oud goud. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht met oud zilver en andere edelmetalen. Kunt u niet langskomen? Dan kunt u uw sloopgoud ook per pakketpost bij ons aanbieden. Als u tevreden bent over de oud goud prijs die wij bieden, kunt u direct overgaan tot verkoop. Daarbij kunt u zelf kiezen of u het geboden bedrag contant of via de bank wilt ontvangen.

Heeft u vragen of wilt u uw oud goud verkopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar nummer 070-322 03 71. Of stuur een e-mail naar info@goudservice.nl. Wij helpen u graag.

+25 jaar ervaring

Goudaankoop bestaat sinds 1993 en heeft ruim 25 jaar ervaring met het taxeren van gouden en zilveren sieraden. De inkoopprijs van uw sieraden wordt door ervaren taxateurs bepaald. Goudaankoop betaalt gemiddeld drie tot vier euro boven de prijzen van uw lokale juwelier of goudopkoper. Bij 50 gram is dit € 150,00 tot 200,00 meer dan dat u bij uw lokale goudopkoper of juwelier zou ontvangen! Het is dan zeker de moeite waard om naar Den Haag te reizen.

Hoogste prijs garantie

Goudaankoop betaalt de hoogste prijs voor uw gouden en of zilveren sieraden, horloges, munten en diamanten. Goudaankoop werkt direct samen met de fabrikant die uw oude sieraden verwerkt tot fijn edelmetaal, welke als baren worden verhandeld. Deze rechtstreekse samenwerking vertaalt zich voor u in de hoogste prijs die u kunt ontvangen voor de verkoop van uw gouden en of zilveren sieraden en andere goederen van edelmetaal. Contante of bankbetaling tegen de hoogste dagkoers.

Gratis waardebepaling

Goudaankoop rekent voor u gratis de inkoopwaarde van uw gouden en of zilveren sieraden uit. Ook de inkoopwaarde van uw munten, horloges, diamanten of andere goederen rekenen wij kosteloos voor u uit. U heeft geen verkoop verplichting.

Veiligheid

U staat in een afgescheiden loket. Niemand weet of u iets inlevert of alleen voor informatie komt. Niemand ziet hoeveel geld u meeneemt of dat de betaling per bank plaatsvindt. (Wees voorzichtig bij opkopers of juweliers waar andere kunnen zien wat u inlevert of uitbetaald krijgt.)

Transparantie

Goudaankoop betaalt de hoogste prijs voor al uw sieraden, munten en horloges van goud en zilver. Daar Goudaankoop de hoogste prijs betaalt en niets voor u te verbergen heeft komt de waardebepaling van uw goederen geheel transparant tot stand. U kijkt mee met het toetsen en wegen. U kijkt mee op het scherm waar de gewichten en gehaltes van uw goederen worden ingevuld en u ziet meteen de hoogste prijs die u ontvangt voor uw goederen. Heeft u vragen? Onze medewerkers informeren u graag!

Eerlijkheid

Jammer genoeg horen wij vaak van onze klanten dat hun sieraden elders, bij een andere goudopkopers of bij hun vertrouwde juwelier minder in karaat of gewicht zijn. Bij Goudaankoop worden uw sieraden en gebruiksvoorwerpen op een eerlijke manier getoetst. Wij zijn de enige opkoper van goud en zilver die u durven te adviseren om de prijzen elders te vergelijken!