BEL ONS (070) 322 03 71
Hoogste prijsgarantie, al 25 jaar
Direct uitbetaald in een afgescheiden loket
Uitgeroepen tot de beste Goudopkoper
-- -- ----, --:-- uur

Goud of munten verkopen?

Bereken wat het u gaat opleveren!

Hoogste prijsgarantie en direct geld, ruim 25 jaar


Afgescheiden loket: Veilig, vertrouwd en discreet


Uitgeroepen tot de beste Goudopkoper

Goudprijs per gram

De goudprijs per gram is niet standaard, maar wordt bepaald door de goudkoersen. Die veranderen, net als wisselkoersen, voortdurend. Als u goud wilt verkopen, hoort de goudprijs actueel te zijn. Laat uw goud daarom taxeren door een deskundige, die de meest recente goudprijs per gram hanteert. Bij Goudaankoop staat altijd een gecertificeerd goudsmid klaar om de prijs van uw goud vast te stellen. Goudaankoop is onderdeel van gediplomeerd juweliersbedrijf Goudservice.  Wij bieden een eerlijke prijs voor uw goud op basis van de actuele goudprijs per gram. Bent u het eens met ons aanbod? Dan kunt u uw goud direct verkopen, als u wilt. U kiest zelf of u de betaling in contanten of via de bank wilt ontvangen.

Goudprijs per gram schommelt voortdurend

Vraag en aanbod van goud op de internationale markt bepalen de goudprijs per gram. Daarom verandert deze de hele dag door. De goudprijs wordt wereldwijd weergegeven als troy ounce, (circa 31,1 gram) 24-karaats goud (99,5%). Let daar dus goed op als u de prijzen van de beurzen bekijkt. U ziet daar namelijk geen prijs per gram of prijs per kilo. Dit kan voor veel verwarring zorgen. Als u online de prijs van uw goud hebt berekend per troy ounce, wordt dit in de winkel omgerekend naar prijs per gram in euro’s. Op basis daarvan wordt de waarde van uw gouden sieraad of voorwerp vastgesteld.

Goudprijs per gram berekenen

Het is niet moeilijk om online de goudprijs per gram te berekenen. Toch klopt deze prijs in veel gevallen niet, omdat de informatie op websites niet meer actueel is. Daarnaast wordt er bij zulke berekeningen vaak gebruik gemaakt van groothandelsprijzen, die los staan van private verkoop van goud. Voor een goede taxatie komt u daarom naar Goudaankoop. Wij bieden u een eerlijke goudprijs per gram, die we baseren op de meest actuele goudkoers. Onze expert taxeert uw goud op deskundige wijze en doet u een eerlijk prijsaanbod.

Hoe wordt de waarde van uw goud bepaald?

De waarde van uw gouden sieraad of voorwerp hangt af van een aantal belangrijke factoren. Om de prijs van uw goud te bepalen, kijken we eerst hoeveel karaat goud het sieraad of voorwerp is. Door het te wegen stellen we het aantal gram vast. Vervolgens gaan we uit van de meest actuele goudprijs per gram. Een voorbeeld: u verkoopt ons een 18 karaat gouden sieraad van 60 gram, dan maken we het volgende sommetje: 60 gram x actuele goudprijs per gram voor 18 karaat goud. De uitkomst is de waarde van uw goud. Zo krijgt u bij ons altijd een eerlijke prijs.

Hoeveel karaat goud ?

De hoeveelheid goud in een sieraad of voorwerp wordt uitgedrukt in karaat. Het meest zuiver is 24 karaats goud met een percentage van 99,9% zuiver goud. Zuiver goud is een zacht materiaal. Daarom wordt het vermengd met andere metalen om er een sterk sieraad of voorwerp van te maken. In Nederland komt 14 karaat goud het meest voor, gevolgd door 18 karaat goud. De grens voor gecertificeerd goud ligt op 14 karaat. Alle sieraden en voorwerpen die minder goud bevatten, mogen in Nederland niet als goud worden verkocht. Gouden voorwerpen en sieraden zijn voorzien van een keurmerk. In een sieraad van 14 karaat goud staat bijvoorbeeld het getal 585. Dat betekent dat het sieraad 58,5% zuiver goud bevat.

Is het echt goud?

Het is niet alles goud wat er blinkt. Daarom is het goed uw goud eerst goed na te kijken voor u overgaat tot verkoop. Er zijn een aantal dingen waarop u kunt letten. Zo zal echt goud geen roest vertonen. Ook mag er geen kleurverschil zijn op afgesleten plekjes. En staat er ergens ‘double’ of ‘Amerikano’, dan heeft u te maken met een verguld sieraad. Hierbij is alleen het buitenste laagje van goud. Zoek ook een keurmerkje, waarin het goudpercentage staat. Niet alle gouden sieraden hebben zo’n keurmerkje. Bij buitenlandse sieraden is het er vaak niet, terwijl ze toch van echt goud zijn gemaakt.

Welk goud neemt Goudaankoop aan?

U kunt met vele soorten gouden sieraden en voorwerpen bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan gouden kettingen, armbanden en ringen. Maar ook piercings, gouden tanden, goudbaren en munten kopen wij graag van u. Denk niet dat oud goud minder waard is, omdat het sieraad bijvoorbeeld kapot is. Goud behoudt te allen tijde zijn waarde. Het is daarom zeker de moeite waard uw goud bij ons te koop aan te bieden. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring met het taxeren van gouden sieraden en voorwerpen. Deze waardebepaling is gratis en geheel vrijblijvend. Bent u het eens met de inkoopwaarde? Dan kunt u uw goud direct verkopen voor een eerlijke prijs.

Duidelijk en transparant

Bij Goudaankoop houden we van een transparante werkwijze. Daarom kunt u altijd meekijken bij het toetsen en wegen van uw goud. Op het scherm ziet u de gewichten en gehaltes die worden ingegeven én de hoogste prijs die u voor uw goud ontvangt. Wij geven u altijd duidelijkheid. Eerlijkheid en klantvriendelijkheid staan hoog bij ons in het vaandel. Uw sieraden gaan na de verkoop naar een fabrikant, met wie wij nauw samenwerken. Deze verwerkt uw oude goud tot fijn edelmetaal, dat als goudbaren wordt verhandeld. Zo kunnen wij u altijd de hoogste prijs bieden voor u gouden sieraden of voorwerpen.

Veiligheid en privacy

Om uw veiligheid en privacy optimaal te waarborgen, ontvangen wij u in een afgescheiden loket. Zo is voor niemand te zien of u goud komt verkopen of alleen meer informatie wilt. Als u uw goud aan ons verkoopt, kunt u ervoor kiezen of u de betaling in contanten of via de bank wilt laten plaatsvinden. Door de afgescheiden werkwijze kan niemand zien of u geld in ontvangst neemt. En dat is wel zo’n veilig idee. U kunt trouwens uw goud per post aan ons verkopen. Wij doen u na ontvangst een aanbod. Bent u het daarmee eens en wilt u uw sieraden verkopen, wordt het afgesproken bedrag meteen op uw bankrekening gestort. Wilt u liever nog even wachten met de verkoop? Dan sturen wij u de sieraden gewoon weer terug.

+25 jaar ervaring

Goudaankoop bestaat sinds 1993 en heeft ruim 25 jaar ervaring met het taxeren van gouden en zilveren sieraden. De inkoopprijs van uw sieraden wordt door ervaren taxateurs bepaald. Goudaankoop betaalt gemiddeld drie tot vier euro boven de prijzen van uw lokale juwelier of goudopkoper. Bij 50 gram is dit € 150,00 tot 200,00 meer dan dat u bij uw lokale goudopkoper of juwelier zou ontvangen! Het is dan zeker de moeite waard om naar Den Haag te reizen.

Hoogste prijs garantie

Goudaankoop betaalt de hoogste prijs voor uw gouden en of zilveren sieraden, horloges, munten en diamanten. Goudaankoop werkt direct samen met de fabrikant die uw oude sieraden verwerkt tot fijn edelmetaal, welke als baren worden verhandeld. Deze rechtstreekse samenwerking vertaalt zich voor u in de hoogste prijs die u kunt ontvangen voor de verkoop van uw gouden en of zilveren sieraden en andere goederen van edelmetaal. Contante of bankbetaling tegen de hoogste dagkoers.

Gratis waardebepaling

Goudaankoop rekent voor u gratis de inkoopwaarde van uw gouden en of zilveren sieraden uit. Ook de inkoopwaarde van uw munten, horloges, diamanten of andere goederen rekenen wij kosteloos voor u uit. U heeft geen verkoop verplichting.

Veiligheid

U staat in een afgescheiden loket. Niemand weet of u iets inlevert of alleen voor informatie komt. Niemand ziet hoeveel geld u meeneemt of dat de betaling per bank plaatsvindt. (Wees voorzichtig bij opkopers of juweliers waar andere kunnen zien wat u inlevert of uitbetaald krijgt.)

Transparantie

Goudaankoop betaalt de hoogste prijs voor al uw sieraden, munten en horloges van goud en zilver. Daar Goudaankoop de hoogste prijs betaalt en niets voor u te verbergen heeft komt de waardebepaling van uw goederen geheel transparant tot stand. U kijkt mee met het toetsen en wegen. U kijkt mee op het scherm waar de gewichten en gehaltes van uw goederen worden ingevuld en u ziet meteen de hoogste prijs die u ontvangt voor uw goederen. Heeft u vragen? Onze medewerkers informeren u graag!

Eerlijkheid

Jammer genoeg horen wij vaak van onze klanten dat hun sieraden elders, bij een andere goudopkopers of bij hun vertrouwde juwelier minder in karaat of gewicht zijn. Bij Goudaankoop worden uw sieraden en gebruiksvoorwerpen op een eerlijke manier getoetst. Wij zijn de enige opkoper van goud en zilver die u durven te adviseren om de prijzen elders te vergelijken!