BEL ONS (070) 322 03 71
Hoogste prijsgarantie, al 25 jaar
Direct uitbetaald in een afgescheiden loket
Uitgeroepen tot de beste Goudopkoper

Belenen

Belenen, ook verpanden genoemd, is een kredietvorm waarbij uw waardevolle objecten als onderpand dienen. Goudaankoop verstrekt geldleningen tegen inlevering van een onderpand. Als onderpand voor het belenen accepteren wij alle soorten sieraden, munten, horloges en gebruiksvoorwerpen van goud, zilver en platina.

Het voordeel van belenen is dat u direct over geld kan beschikken, terwijl u eigenaar blijft van uw waardevolle sieraden, die vaak ook een emotionele en onbetaalbare waarde hebben. In feite leent u geld en laat u uw sieraden, munten, horloges en gebruiksvoorwerpen van goud, zilver en platina tijdelijk achter als tegenwaarde.  Bij terugbetaling binnen de afgesproken termijn van het geleende bedrag plus kosten krijgt u uw eigendommen weer terug.

Naast het inkopen, verstrekt Goudaankoop ook geldleningen tegen een onderpand. Goudaankoop rekent een percentage van tussen de 2,33 % en 3,50% van het geleende bedrag aan kosten, afhankelijk van de periode dat de goederen beleend worden. Meer informatie over goud belenen en tarieven vindt u op onze site goudbelenen.nl

Belenen is dus een gemakkelijke oplossing voor een lening zonder BKR check, zoals bij een bank. Uw waardevolle goederen dienen als onderpand en dat is voldoende voor ons. De taxateur bepaalt, in uw bijzijn, op een discrete manier de waarde van uw bezittingen. Uw waardevolle goederen worden volgens strenge veiligheidsnormen opgeslagen, wanneer deze ter verpanding worden aangeboden.

Bij Goudaankoop kunt u uw gouden of zilveren objecten, zoals uw gouden sieraden, juwelen met briljant, goudbaren, zilver baren, munten, horloges en diamanten als onderpand achterlaten waarna u het getaxeerde bedrag meteen uitbetaald krijgt.

Goudaankoop rekent een percentage van tussen de 2,33 % en 3,50% van het geleende bedrag aan kosten afhankelijk van de periode dat de goederen beleend worden.

Stel u heeft direct contant geld nodig, maar u kunt daar niet over beschikken. Maar u bezit wel waardevolle goederen zoals bijvoorbeeld diamanten, sieraden, munten en baren van goud of zilver. Beleen dan uw waardevolle goederen bij Goudaankoop. Direct geld zonder verkoop van uw waardevolle goederen.

 • U kunt alleen geld lenen als u 18 jaar of ouder bent.
 • U komt naar de balie van Goudaankoop met uw onderpand en een identiteitsbewijs (geldig Europees paspoort of identiteitskaart, Nederlands rijbewijs of Nederlandse verblijfsvergunning).
 • De taxateur kijkt hoeveel geld u kunt lenen voor uw onderpand.
 • U gaat akkoord met de vastgestelde beleensom en de gestelde voorwaarden.
 • U krijgt het geld contant mee, samen met een overeenkomst.
 • De beleendatum en de einddatum staan duidelijk op de overeenkomst vermeld. De maximale duur van de overeenkomst is een half jaar.
 • Wilt u uw onderpand weer ophalen? Dan betaalt u het geleende bedrag met rente terug.
 • Kunt u de lening niet op tijd met rente terugbetalen? Dan kunt u uw onderpand mogelijk opnieuw belenen.
 • Als u de beleensom vermeerderd met de rente niet op of vóór de einddatum terugbetaalt wordt Goudaankoop eigenaar van uw beleende goederen.

U hoeft voor het verpanden geen inkomensverklaring aan ons af te geven. U bent gevrijwaard van een BKR-notering en betaalt geen extra administratiekosten of afsluitprovisie voor onze dienstverlening. Meer informatie over goud belenen en tarieven vindt u op onze site Goudbelenen.nl

Wat is belening lossen andere pandhuizen? Goudaankoop kan voor u uw beleningen bij andere pandhuizen lossen voor u. Op verzoek van veel klanten die soms jarenlang vastzitten aan pandhuizen die extreem hoge rentes in rekening brengen, heeft Goudaankoop speciaal voor hen en u een dienst ontwikkeld om de beleende goederen bij andere pandhuizen voor u op te halen, te lossen. Goudaankoop betaald dan voor u de beleensom, rente en kosten aan het pandhuis terug waar u uw goederen heeft beleend. Door de gestegen goudprijs zijn uw sieraden nu vaak veel meer waard dan wanneer u deze beleend had. Goudaankoop kan de sieraden die nu gelost zijn van uw inkopen of opnieuw belenen waardoor u meteen over extra geld beschikt.

Heeft u gouden of zilveren sieraden elders beleend?

Goudaankoop biedt u een unieke ophaalservice. Wij halen uw elders beleende sieraden voor u op en betalen u de meerwaarde direct contant uit. Door de hoge goudprijs zijn de sieraden, juwelen, munten of baren die u eerder heeft beleend nu meer waard geworden. Goudaankoop kan deze beleningen voor u ophalen en betaalt u de meerwaarde uit.

Bij welke pandhuizen kan Goudaankoop uw bestaande belening lossen?

Goudaankoop kan bij alle pandhuizen uw belening voor uw lossen. Denk bijvoorbeeld aan de Gemeentelijke kredietbanken in Amsterdam of Den Haag. Of particuliere wisselkantoren en pandhuizen zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Leidschendam, Rotterdam of Utrecht het maakt niet waar, Goudaankoop haalt beleningen voor u op van alle pandhuizen uit het gehele land!

Hoe werkt het?

Kom met uw pandbrief naar Goudaankoop.
Wij rekenen aan de hand van u pandbrief de meerwaarde van uw sieraden uit.
Indien akkoord, gaat een medewerker van Goudaankoop met u mee naar de pandhuiswaar u de sieraden heeft beleend.
Goudaankoop betaalt de beleensom, rente en eventuele kosten voor u aan de pandhuis.
U komt met de medewerker van Goudaankoop terug naar Goudaankoop.
U beslist of u de sieraden (deels) wilt verkopen of belenen bij Goudaankoop.

Heeft u een minimum beleen bedrag?
Ja, wij belenen niet onder € 50,00.

Hoe lang is de looptijd van een pand?
Alle panden hebben een looptijd van maximaal 6 maanden.
U kunt uiteraard wel eerder lossen, dan betaald u ook minder rente.

Ik wil mijn horloge belenen, wat heeft u nodig?
Merk horloge’s worden alleen beleend met doos en bijbehorende papieren.

Hoe kan ik betalen?
Indien u komt ” lossen” of opnieuw wil belenen dan dient u langs te komen. U kunt bij Goudaankoop alléén contant afrekenen.

Ik ben mijn beleenbewijs kwijt. Wat moet ik nu doen?
U dient dit zo snel mogelijk bij Goudaankoop te melden. U dient een nieuw beleenbewijs aan te schaffen. Dit kost vijf euro.

Is het mogelijk om opnieuw te belenen via bank?
Nee, daarvoor moet u langs komen voor de einddatum. U moet dan uw onderpand opnieuw ter belening aanbieden, na acceptatie door het pandhuis, betaald u de openstaande rente. U ontvangt dan een nieuwe beleenbewijs.

Wat gebeurd er aan het eind van de looptijd?
Wanneer uw beleenbewijs de einddatum nadert, zijn er 4 mogelijkheden:

 • U doet niets , uw pand vervalt dan na de expiratiedatum aan Goudaankoop.
 • U betaalt de beleensom en rente en neemt het uw eigendom mee.
 • U betaalt de beleensom en rente en u verkoopt uw eigendommen.
 • U betaalt de beleensom en rente en u bied de goederen opnieuw ter belening aan. Als de dagwaarde van het onderpand nog voldoende is kunt u opnieuw belenen voor de oude beleensom en u krijgt een nieuw beleenbewijs voor maximaal 6 maanden. Goudaankoop behoud zich het recht voor om het opnieuw te belenen te weigeren.

Wat gebeurt er als ik vergeet rente en of aflossing op tijd te betalen
Wij wijzen u erop dat, indien u het geleende bedrag en rente niet binnen de afgesproken termijn terugbetaalt, de onderpanden eigendom van Goudaankoop zullen worden.

Wat is lossen?
Lossen betekent: het terughalen van het onderpand na betaling van de beleensom en rente.

Wat is de beleensom?
De beleensom is het geld dat u ontvangt voor de beleende goederen.

Kan iedereen lenen bij Goudaankoop?
Iedereen kan geld lenen bij Goudaankoop indien :

 • U ouder bent dan 18 jaar.
 • Niet onder curatele bent gesteld.
 • U geen toestemming van uw partner nodig heeft.

Hoeveel en hoe vaak kan ik geld lenen bij Goudaankoop?
U mag net zoveel en zo vaak belenen, mits de waarde van het ingebrachte pand of panden voldoende is.

+25 jaar ervaring

Goudaankoop bestaat sinds 1993 en heeft ruim 25 jaar ervaring met het taxeren van gouden en zilveren sieraden. De inkoopprijs van uw sieraden wordt door ervaren taxateurs bepaald. Goudaankoop betaalt gemiddeld drie tot vier euro boven de prijzen van uw lokale juwelier of goudopkoper. Bij 50 gram is dit € 150,00 tot 200,00 meer dan dat u bij uw lokale goudopkoper of juwelier zou ontvangen! Het is dan zeker de moeite waard om naar Den Haag te reizen.

Hoogste prijs garantie

Goudaankoop betaalt de hoogste prijs voor uw gouden en of zilveren sieraden, horloges, munten en diamanten. Goudaankoop werkt direct samen met de fabrikant die uw oude sieraden verwerkt tot fijn edelmetaal, welke als baren worden verhandeld. Deze rechtstreekse samenwerking vertaalt zich voor u in de hoogste prijs die u kunt ontvangen voor de verkoop van uw gouden en of zilveren sieraden en andere goederen van edelmetaal. Contante of bankbetaling tegen de hoogste dagkoers.

Gratis waardebepaling

Goudaankoop rekent voor u gratis de inkoopwaarde van uw gouden en of zilveren sieraden uit. Ook de inkoopwaarde van uw munten, horloges, diamanten of andere goederen rekenen wij kosteloos voor u uit. U heeft geen verkoop verplichting.

Veiligheid

U staat in een afgescheiden loket. Niemand weet of u iets inlevert of alleen voor informatie komt. Niemand ziet hoeveel geld u meeneemt of dat de betaling per bank plaatsvindt. (Wees voorzichtig bij opkopers of juweliers waar andere kunnen zien wat u inlevert of uitbetaald krijgt.)

Transparantie

Goudaankoop betaalt de hoogste prijs voor al uw sieraden, munten en horloges van goud en zilver. Daar Goudaankoop de hoogste prijs betaalt en niets voor u te verbergen heeft komt de waardebepaling van uw goederen geheel transparant tot stand. U kijkt mee met het toetsen en wegen. U kijkt mee op het scherm waar de gewichten en gehaltes van uw goederen worden ingevuld en u ziet meteen de hoogste prijs die u ontvangt voor uw goederen. Heeft u vragen? Onze medewerkers informeren u graag!

Eerlijkheid

Jammer genoeg horen wij vaak van onze klanten dat hun sieraden elders, bij een andere goudopkopers of bij hun vertrouwde juwelier minder in karaat of gewicht zijn. Bij Goudaankoop worden uw sieraden en gebruiksvoorwerpen op een eerlijke manier getoetst. Wij zijn de enige opkoper van goud en zilver die u durven te adviseren om de prijzen elders te vergelijken!

-- -- ----, --:-- uur

Goud of munten verkopen?

Bereken wat het u gaat opleveren!

Hoogste prijsgarantie en direct geld, ruim 25 jaar


Afgescheiden loket: Veilig, vertrouwd en discreet


Uitgeroepen tot de beste Goudopkoper