Goudprijs

Home / Goud / Goudprijs

Direct geld voor uw oude juwelen? Bij Goudaankoop verkoopt u uw goud voor de beste goudprijs.

De actuele goudprijs per gram

Hier vindt u de meest actuele goudprijs per gram zoals die op de wereldmarkt wordt gehanteerd. Naast de goudprijs van vandaag kunt u hier ook de historische goudkoers bekijken. In alle gevallen gaat het om de goudprijs per gram puur goud in euro. Uw eigen goud verkopen in Den Haag? Dan kunt u terecht bij Goudaankoop.

Goudprijs per gram als u zelf uw goud gaat verkopen

LET OP! Het volgende is van belang als u uw eigen oude goud gaat verkopen. De genoemde wereldmarktprijs per gram zult u als consument nergens kunnen krijgen. Daar zijn diverse redenen voor:

  • Ten eerste gaat het bij private verkoop vaak om veel kleinere hoeveelheden, waarvoor deze “groothandelsprijzen” niet gelden.
  • Ten tweede betreft het meestal stukken die nog moeten worden omgesmolten. Bovendien moet in de smelterij het precieze goudgehalte tot op de tiende procent nauwkeurig worden geanalyseerd. Dat smelten en die analyse kosten ook geld.
  • Ten derde loopt de inkoper een koersrisico. Hij koopt het goud vandaag, maar kan het pas later verkopen als hij een grote hoeveelheid opgespaard is. Als de koers dan inmiddels gedaald is, is dat riciso voor de inkoper (zoals bijvoorbeeld in april 2013, toen de koers binnen drie dagen bijna 20% zakte).
  • Tenslotte moet de goudinkoper waaraan u het goud verkoopt ook zijn huur en andere kosten betalen, en er vanzelfsprekend ook nog iets aan verdienen.

Als een goudinkoper dus adverteert met een goudprijs per gram die gelijk zijn aan de in de grafiek genoemde wereldmarktprijs, kunt u er zeker van zijn dat u deze goudprijs nooit daadwerkelijk zult ontvangen. Het gaat hier om zogenaamde “lokprijzen” die mensen naar de winkel lokken, om vervolgens een veel lager bedrag uit te betalen.

Goudprijs Den Haag

Goudaankoop doet niet mee aan dergelijke lokprijzen. Ons motto is “Eerlijk over goud”. Komt u gerust langs voor een gratis taxatie of neemt u contact met ons op. Van harte welkom in onze stijlvolle winkel. Wij geven u graag alle informatie over de goudkoers of goudprijs die u wilt. Volledig zonder kosten en geheel vrijblijvend.

Goudprijs per gram 14 karaat

De goudprijs per gram 14 karaat is heel makkelijk te berekenen: U neemt gewoon 0,585 maal de goudprijs voor puur goud die u in de grafiek ziet. Als de goudprijs per gram voor puur goud bijvoorbeeld op 40 euro staat, is de goudprijs per gram 14 karaat 0,585 x 40 = 23,40 euro. U kunt het uzelf ook makkelijker maken door het iets grover te berekenen: u neemt dan de helft van de goudprijs per gram puur goud, dus de helft van bijv. 40 euro is 20 euro. U zit er dan iets onder, maar heeft een aardige indruk van de prijs ongeveer. LET OP! net als de goudprijs voor puur goud gaat het hier om de speculatieve wereldmarktkoers, en dus NIET om het bedrag dat u bij een goudinkoper krijgt.

Goudprijs per gram 18 karaat

U kunt de goudprijs per gram 18 karaat te weten komen door 3/4 van de goudprijs van puur goud te nemen. Als de goudkoers bijvoorbeeld op 40 euro staat, is de speculatieve goudprijs per gram 18 karaat op de wereldmarkt gelijk aan 3/4 x 40 = 30 euro. LET OP!Ook hier gaat het om de goudprijs per gram voor puur goud dat wil zeggen de speculatieve wereldmarktkoers, en dus NIET om het bedrag dat u bij een goudinkoper krijgt.

 

Hoe de goudprijs per gram tot stand komt

De goudprijs is een fictieve waarde op diverse beurzen in de wereld, voornamelijk de beurzen voor grondstoffen en edelmetalen in Londen en New York. De prijs van edelmetalen, waaronder goud, wordt daar op eenzelfde wijze genoteerd als de prijs van aandelen of olie. Er zijn diverse factoren die de prijs van goud bepalen. De belangrijkste is natuurlijk het klassieke vraag en aanbod. Wanneer de vraag stijgt, stijgt de waarde. De goudkoers wordt wel anticyclisch genoemd, dat wil zeggen wanneer het slecht gaat met de economie, gaat het goed met het goud. Mensen zien goud namelijk nog altijd als een veilige belegging in woelige tijden.

De goudprijs – interessante weetjes

Er is een aantal interessante zaken over de goudprijs en de ontwikkeling van de goudprijs te melden. Als u de goudprijs van 10 jaar geleden bekijkt, lag deze op circa 10 euro per gram. Begin 2013 lag hij op 40 euro per gram, een verviervoudiging van de goudprijs dus!  Een ander interessant gegeven over de goudprijs is, dat die in de geschiedenis altijd zo geweest is, dat voor een bepaalde hoeveelheid goud altijd ongeveer evenveel brood gekocht kon worden. De hoeveelheid brood die een oude Romein voor een gram goud kon kopen, is net zo hoog als de hoeveelheid brood die iemand in de middeleeuwen voor een gram goud kon kopen, en is net zo veel als het aantal broodjes dat nu voor een gram van het felbegeerde edelmetaal gekocht kan worden. De Goudprijs is dus in die zin eigenlijk constant. Alleen in tijden van crises schiet de goudprijs omhoog, zoals is gebeurd na 2008, toen de goudprijs enorm is gestegen.

Goudprijs checken van tevoren?

Op de website van Goudaankoop checkt u van tevoren de goudprijs en de waarde van uw goud via de online rekenmodule. Zo weet u van tevoren hoeveel geld u krijgt.

Loont het om nu mijn goud te verkopen?

Natuurlijk! Goud behoudt altijd zijn waarde. Goudaankoop is hét adres voor de verkoop van al uw juwelen tegen contant geld of giraal geld. Gewoon wat u liever hebt! Wij betalen bovendien uit op basis van de hoogste actuele goudprijs!

Wilt u nu al weten wat de goudprijs is? Klik dan hier om direct uit te rekenen hoeveel geld u ontvangt! Bekijk ook wat onze klanten van ons vinden.

Neem contact op

Heeft u vragen? of wilt u contact opnemen met ons? Laat dan uw bericht hieronder achter.