Goud Verkoop: wat houdt het in?

Home / Goud Verkoop: wat houdt het in?

Goud verkoop kan voor u heel aantrekkelijk zijn. In tegenstelling tot de wisselkoersen van valuta en de waarde fluctuaties van diverse beleggingsproducten, blijft de goudkoers altijd vrij stabiel. Goud behoudt dus eigenlijk altijd zijn waarde wel. Heeft u nog gouden sieraden thuis liggen die kapot zijn, of die simpelweg niet meer worden gebruikt? Lever ze dan in bij Goudaankoop, wie weet zijn ze meer waard dan u denkt en krijgt u er nog een mooi bedrag voor terug!

Veel goud dat bij ons binnenkomt kunnen we oud goud of sloopgoud noemen. Dit is goud dat voor uzelf waarschijnlijk minder waard is geworden vanwege beschadiging. Goudaankoop is onderdeel van juwelier Goudservice. Dit houdt in dat we kapotte sieraden vaak nog kunnen maken. Heeft u hier geen behoefte aan? Dan bieden wij u graag een aantrekkelijke prijs voor uw oude goud en zilver.

Hoe wordt de goudprijs bepaald?

Natuurlijk wilt u graag weten welk bedrag u nog kunt krijgen voor uw (oude) goud. Maar hoe wordt de goudprijs nu eigenlijk bepaald? Bij het bepalen van de waarde van goud, wegen er verschillende factoren mee. De prijs wordt bepaald per troy ounce. Dit is een gewichtsmaat die wordt gebruikt voor edelmetalen en deze staat gelijk aan ongeveer 31,1 gram. De troy ounce wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollars.

Deze factoren kunnen invloed hebben op de goudprijs:

  • vraag en aanbod als het om goud gaat
  • de huidige economie
  • dollarkoers
  • inflatie
  • overheid
  • politieke onrust


Wanneer crisis heerst, is goud vaak een waardevast product. Hierdoor neemt de vraag toe en blijft de goudprijs stijgen. Wilt u nu direct weten wat uw goud waard is? Bereken het dan op onze homepage. Goudverkoop is voor u zeker nog de moeite van het overwegen waard!

Goudverkoop vanuit uw luie stoel

Heeft u geen tijd of gelegenheid om voor goud verkoop naar Den Haag te komen? Maakt u zich geen zorgen, er is dan altijd nog onze ‘goud per post’ verzendservice. U kunt dan uw goud naar ons opsturen. Wij gaan het vervolgens toetsen en wegen, waarna we u laten weten welk bedrag we u ervoor kunnen geven. Gaat u akkoord, dan storten wij dat bedrag direct op uw bankrekening!

Neem contact op

Heeft u vragen? of wilt u contact opnemen met ons? Laat dan uw bericht hieronder achter.