De klant is koning

Home / Goudaankoop / De klant is koning

De klant is koning

Wij verbazen ons nog wel eens over de ingestuurde recensies nadat mensen bij ons geholpen zijn. Veel klanten zijn namelijk verrast door de transparantie waarmee ze te maken krijgen als ze bij Goudaankoop binnen lopen. Wij vinden het echter de normaalste zaak van de wereld dat u te zien krijgt hoe we kijken wat uw sieraden waard zijn. We begrijpen dat goud of zilver inwisselen voor geld niet iets is wat u iedere dag doet. Dit maakt u kwetsbaar(der) voor oplichting en andere ‘pech’. Om dit te voorkomen, geven we u graag wat tips zodat u weet waar u recht op heeft en waar u om mag vragen als u bij ons of bij een ander bedrijf uw goud wil inleveren.

We kennen allemaal wel dat gevoel van ergens weggaan met een knoop in de maag. Omdat u het gevoel heeft dat u onjuist bejegend bent, slachtoffer bent geworden van oplichting of omdat u verplicht bent geweest tot iets waarvan u niet zeker weet of dat wel nodig was. Zeker als er geld in het spel is, en wellicht sieraden die voor u emotionele waarde hebben, moeten dit soort situaties worden ontweken. Dit kunt u onder andere doen door de volgende adviezen ter harte te nemen:

Vergelijk!

Fijn, een juwelier die slechts één straat bij u vandaan zit. Grote kans dat deze juwelier uw goud graag van u wil kopen, maar biedt deze wel de juiste prijs? Kijk ook eens buiten uw straat, wijk of zelfs uw stad: het kan de moeite waard zijn! Bij Goudaankoop hebben we dikwijls klanten aan de balie die hun bezoek aan ons speciaal hebben gecombineerd met een leuk dagje uit, simpelweg omdat ze niet in de buurt woonden. Zij gingen uiteindelijk met het aantrekkelijkste bedrag naar huis. U mag bij een juwelier gerust vragen naar de waarde van uw goud, zonder dat u direct de verplichting heeft dat u het daar moet verkopen. Laat u hierin niets wijsmaken, het is uw goud en uw beslissing!

Laat u niet buitensluiten tijdens het wegen

Bij Goudaankoop mag u meekijken met het wegen, en leggen we u precies uit hoe dit werkt en wat het uiteindelijk oplevert. Er zijn genoeg zaken waarbij iemand met uw sieraden naar achteren verdwijnt, en terugkomt met een bedrag. Dit betekent niet altijd oplichting, maar wij vinden het ook niet netjes. U heeft gewoon recht op dit soort informatie en als u deze niet krijgt of twijfelt, kunt u altijd nog naar een andere juwelier.

Kies voor privacy

Een goede juwelier zal er altijd voor zorgen dat geldzaken discreet kunnen worden afgehandeld. Ook bij Goudaankoop is er een afgebakende ruimte waar u rustig geld kunt tellen of met ons kunt overleggen. Daar hoeven tenslotte geen andere klanten bij te zijn!

Onthoud dat u niets verplicht bent

Sommige verkopers, juweliers of andere handelaars in goud en zilver, kunnen nogal agressief overkomen. U zult zich door intimidatie of door dure woorden dan misschien verplicht voelen om hier uw sieraden achter te laten en met de genoemde prijs (waar u geen zicht op heeft) naar huis te gaan. Durf nee te zeggen wanneer u geen prettig gevoel krijgt bij de service van een juwelier of soortgelijk bedrijf! U bent de klant en uiteindelijk heeft u het voor het zeggen.

Tip: lees de referenties

Misschien een overbodige afsluiter, maar om een gevoel te krijgen bij een bepaalde juwelier, kunt u altijd kijken of er (op de website van de juwelier zelf of elders) recensies te vinden zijn van klanten. Wellicht vindt u ergens een negatieve ervaring, maar het is vooral verstandig om te kijken naar hoe andere mensen de service hebben ervaren. U kunt hier natuurlijk niet álles op baseren, maar dit soort informatie bevestigt vaak het gevoel dat u al had.

Vragen over onze service? Bel Goudaankoop!

Recent Posts
Neem contact op

Heeft u vragen? of wilt u contact opnemen met ons? Laat dan uw bericht hieronder achter.